Kinderdienst ‘Proefballon!’

Komende zondag, 7 februari, is er om 10.00 uur een online kinderdienst, die wordt uitgezonden vanuit de Grote Kerk. Alle kinderen mogen van te voren proefjes doen met een ballon. De beschrijving van deze proefjes staan hier onder.

ballonenKlik hier voor de beschrijving en verdere info. Doe de proefjes thuis, maak er een leuke foto of filmpje van en stuur die naar de jeugdouderlingen. Tijdens de dienst zullen we jullie foto’s en filmpjes bekijken.

En weet je wat? Al die proefjes met een ballon zeggen ook iets over Gods Geest. In de Bijbel wordt de Geest van God namelijk vergeleken met de wind, met adem, of lucht. En van gelovigen wordt gezegd dat zij gevuld zijn met de Geest. Je zou ons dus in zekere zin kunnen vergelijken met ballonen. Zoals lucht een ballon vult, zo vult Gods Geest jou! Maar waarom doet God dat? En wat gebeurd er dan als je door Gods Geest vervuld wordt? Dat hopen we duidelijk te maken aan de hand van deze proefjes. Jullie proefjes!

Ga dus aan de slag met de proefjes en stuur ons foto’s en filmpjes. Zo maken we er samen een fantastische online dienst van. Je kunt de dienst zondag om 10 uur volgen via de site van de hervormde kerk. Tot zondag!